);

Naudingiau visas kiaušinis ar tik kiaušinio baltymas?

Naudingiau visas kiaušinis ar tik kiaušinio baltymas?

Tarp žmonių dažnai kyla diskusijų, jog kiaušiniai nėra gerai arba jų reikia stengtis valgyti kuo mažiau. Kita grupė žmonių nesutaria, kas sveikiau, visą kiaušinį valgyti ar tik kiaušinio baltymą. Bet kokiu atveju kiaušinius valgyti yra sveika, nes jie praturtinti baltymais, gerais riebalais ir žinoma yra skanūs!

Kiaušinio baltymas vadinamas albuminu ir yra labai įvairiapusiškas gaminimo metu. Jį galite naudoti gaminant miltinius patiekalus, valgant vienus ar su daržovėmis. Tačiau žmonių grupė, kuri sportuoja ar tiesiog skaičiuoja maistinių medžiagų kiekį, dažniausiai rinksis tik kiaušinio baltymą, kurį atskiria nuo trynio. Tačiau baltymai nėra tokie turtingi naudingomis maistinėmis medžiagomis kaip štai tryniai. Kitaip tariant, valgant pilną kiaušinį, gausite daug naudingų medžiagų, tokių kaip vitaminai A ir D, cholinas, kuris gerina atmintį, stabdo plaukų slinkimą, stabdo kepenis nuo riebalų kaupimosi. Nemažas žmonių skaičius dar iki šiol mano, kad kiaušiniai yra blogi dėl cholesterolio, tačiau buvo atliktas tyrimas, kurio metu nustatyta, jog cholesterolio kiekis mityboje turi mažai įtakos cholesterolio kiekiui kraujyje. Cholesterolio yra kiekvienoje jūsų kūno ląstelėje. Jis naudojamas litiniams hormonams gaminti. Klinikinių tyrimų metu nebuvo nustatyta jokio ryšio tarp kiaušinių ir širdies bei kraujagyslių lygų, išskyrus kai kuriuos asmenis, turinčius specifinių esamų ligų, tokių kaip diabetas ar hiperglikemija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *