Viskas ką turite žinoti apie avokadą
Dauguma turbūt nežino, jog avokadas yra vaisius. Vaisiams būdinga turėti didesnį kiekį angliavandenių nei kitų medžiagų, tačiau avokadai turi didelį kiekį riebalų. Šie riebalai yra gerieji arba dar vadinami nesočiaisiais, todėl nereikėtų jų maišyti su įprastais mums žinomais riebalais, kurie, pavyzdžiui, yra mėsoje.
Avokadai dažnai vadinami super maistu. Jie turi beveik 20 vitaminų ir mineralų, įskaitant kalį, kuris padeda kontroliuoti kraujospūdį. Taip pat turi liuteino, kuris gerina regėjimą ir folio rūgšties, kuris yra svarbus ląstelių regeneracijai. Avokadas yra geras B vitaminų šaltinis, kuris padeda kovoti su ligomis ir infekcijomis. Jis taip pat suteikia vitaminų C ir E bei natūralių augalų cheminių medžiagų, kurios gali padėti išvengti vėžio.
Avokadai turi labai mažai cukraus, kurio vengia sportininkai ir sergantys diabetu. Taip pat turi skaidulų, kurios palaiko geresnę savijautą. Buvo atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo žmonės. Jie prie savo įprastų pietų suvalgė šviežio pusę avokado. Tris valandas jiems nekilo noras ko nors užvalgyti. Avokadai turėdami nesočiųjų riebalų padeda kovoti su cholesteroliu. Avokadas turi daug kalorijų, todėl rekomenduojama valgyti 1/3.
Maistinės medžiagos | Kiekis | |
Vitaminas A | 7 µg | 1% |
Vitaminas C | 10 mg | 11% |
Vitaminas D | 0 µg | – |
Vitaminas E | 2.07 mg | 14% |
Vitaminas K | 21 µg | 18% |
Vitaminas B1 | 0.07 mg | 6% |
Vitaminas B2 | 0.13 mg | 10% |
Vitaminas B3 | 1.74 mg | 11% |
Vitaminas B5 | 1.39 mg | 28% |
Vitaminas B6 | 0.26 mg | 20% |
Vitaminas B12 | 0 µg | – |
Folio rūgštis | 81 µg | 20% |
Cholinas | 14.2mg | 3% |